was successfully added to your cart.

Cart

Paris-Roubaix 2016 előzetes

By 2016/04/09Férfi, Külföldi
Paris-Roubaix 2016
Elérkeztünk a tavaszi klasszikusok egyik legnagyobbikához. Előző héten volt a legnagyobb belga verseny, a Tour des Flanders, most pedig a francia óriás következik, ami jogosan szokta kiérdemelni az Észak Pokla jelzőt. A hangolódást elősegítendő, összeállítottunk a Paris-Roubaix 2016. évi kiadásához egy kis hangulatcsináló előzetest sok-sok nagyon autentikus képpel és videóval.

Mindenekelőtt kezdjük a száraz adatokkal, csak hogy világosak legyenek a dimenziók:

  • a táv 257.5 kilométer
  • 27 macskaköves szektor van a pályán, amelyeket csillagokkal kategorizálnak nehézségük alapján. 1 csillag = könnyű szektor, 5 csillag = nagyon nehéz szektor. A férfiasságok zötyögtetésének legvadabb eseménye.
  • összesen 52.8 kilométert tesznek meg macsaköveken. 4 csillagosból 6 darab, 5 csillagos szektorból 3 darab van, a leghosszabb szektorok pedig a 3.7 kilométer körüli 25. és 16. rázató
  • 25 csapat, összesen 200 versenyző próbál majd eljutni a roubaix-i pálya célvonaláig. Az a jó, hogy a körülmények miatt gyakorlatilag bárki nyerhet, lásd pl. Magnus Backstedt példáját anno.

Paris-Roubaix 2016

Most akkor nézzük meg, milyenek voltak a pályabejárások! Vannak unothodox megoldások, humoros fiúcskák is!

Final bike prep for Roubaix. I’m ready 😉

A photo posted by edvaldbh (@edvaldbh) on

Roubaix. Pretty bad roads round here.

A photo posted by Ryan Mullen (@ryanmullen9) on

All or nothing for @bomtoonen #fans @parisroubaixcourse #cycling #classics #cobles

A photo posted by Tim De Waele (@tdwsport) on

First-person footage shot by 2010 Junior #ParisRoubaix winner @Jasperstuyven in the Arenberg Forest. @gopro

A video posted by Trek-Segafredo (@treksegafredo) on

3 days from Hell: #Roubaix build-up has begun. @kristoff87 flying over the Arenberg cobbles earlier today.

A photo posted by Kristof Ramon (@kramon_velophoto) on

Van pár videó is, amit érdemes megnézni. A szervezők is szorgalmasak volt, és persze a csapatok maguk is. Hát még mi, hogy nekiálltunk összegyűjteni párat.

Hivatalos trailer:

Trek-Segafredo promo:

Etixx-QuickStep és Boonen-Specialized promo

Sagan pályabejárása a Cyclingnews jóvoltából:

A GCN-es srácok előzetese:

Kikre kell/érdemes figyelni?

Ez egy technikai sport, ezen a versenyen bárkinek bármilyen problémája lehet a defekttől a stucnitörésig, plusz ott vannak a bukások, amibe bárki belefuthat – még akkor is, ha saját csapattársai vannak körülötte.

A fő esélyesek közé került saját listánkon Sagan (Tinkoff), Cancellara (Trek-Segafredo), Vanmarcke (LottoNL-Jumbo), Kristoff (Katusha), őket követi az Etixx mostanában nehezen működő, de elég erős Boonen-Terpstra-Stybar sora, Boom (Astana), Keukeleire (Orica), Sannard és Rowe (Sky), Roelandts és Greipel (Lotto Soudal), Boasson Hagen (Dimension Data). Mellettük kíváncsiak leszünk a következőkre: van Baarle (Cannondale), Phinney és Oss (BMC), Chavanel (Direct Energie), Stuyven (Trek-Segafredo), Jans és Claeys (Wanty-Gobert), van der Haar (Giant-Alpecin).

Fun fact: a mezőnyben csak három korábbi győztes van, ők viszont összesen 8 alkalommal nyerték a versenyt: Boonen (4x), Cancellara (3x) és Terpstra (1x). Nincs itt a közelmúlt, még mindig aktív győztesei közül Vansummeren és a sérüléséből felépülő, tavalyi győztes, John Degenkolb. A 2001-es király, Servais Knaven a Sky kocsijából irányítja majd Stannardékat.

A versenyt lehet majd élőben követni a Cyclinghubon, ahol most is megtalálhatóak lesznek az élő streamek, Twitteren pedig a #ParisRoubaix hashtaget kövessétek a normál feed mellett. Természetesen a Bidon Twittere sem lesz néma verseny közben, legfrissebb infókért és remek retweetekért nézzétek azt is. Mi a magunk részéről a Paris-Roubaix 2016 címszó köré építettük a mai napunkat Tumblr-en, pörgessétek végig a képeket!

Reagálhatsz Facebookkal!
Share