was successfully added to your cart.

Cart

Tache Marike és a belga cyclocross – 1. rész

Tache Marike

Szeretjük a női bringát, szeretjük a cyclocross-t, és szeretünk beszámolókat közzé tenni. Most ismét ez történik, hiszen Tache Marike, aki mind a hazai országúti, mind a cyclocross mezőnyben jól ismert, külföldi élményeiről számol be. Helyszín a kerékpáros körökben méltán népszerű Belgium, de most már tényleg az lesz a legjobb, ha ő maga mesél. A képek tőle származnak.

Miért, hogyan?

Januárban, mikor együtt kint voltunk megnézni a cyclocross VB-t Heusden-Zolderben [mármint velünk – a szerk.], és újonnan bevezették a női U23-as kategóriát, úgy döntöttem jövőre megpróbálok kijutni. Ez volt a tervem egész évben, ezért is indultam XCM és XCO versenyeken, szokjam a terepet.

A cross szezon óta folyamatosan versenyeztem (csak egy hétvége maradt ki), vadásztam a környékbeli külföldi versenyeket (2 x Ausztria, 1 x Szlovákia) és megnyertem a Román CX Bajnokságot. Ezzel elértem, hogy a szövetség engem küldjön a VB-re.

Következő lépésként terveztem indulni 2-3 UCI versenyen január végéig a fokozatosság kedvéért (“VB sokk”), Csehországban és Ausztriában, ez nem jött össze. Cserébe kaptam lehetőséget egy belga team managertől, hogy két hétig Belgiumban legyek és induljak 5 versenyen, amiből 3 UCI C1, 1 UCI C2-es besorolású. Segít a szállásban, repülőtérre/versenyekre utaztatásban, rajta kívül van két segítőm illetve edzéspartnerem.

Tache Marike

A Speed-Waytől támogatásként a repülőjegyeket és a ruhákat kaptam, amiket a GESU azonnal, profi minőségben gyártotta le, ráadásul személyesen kézbesítette! 😉

Mi lehet jobb VB felkészítő, mint 2 hét CX versenyzéssel töltött idő Belgiumban, ráadásul az ünnepek alatt?

Tache Marike

Versenyeim:

12.17. DVV verzekeringen trofee – Scheldecross (Antwerpen) UCI C1
12.23. Hansgrohe Superprestige Diegem (Diegem) UCI C1
12.26. Beernem Nationaal (Beernem)
12.29. DVV verzekeringen trofee – Azencross (Loenhout) UCI C1
12.30. Versluys cyclocross (Bredene) UCI C2
A fentiekhez már csak annyit teszünk hozzá, hogy természetesen szurkolunk a minél jobb szereplésért, tapasztalatgyűjtésért, illetve, hogy nézzetek majd vissza a beszámoló következő részéért karácsony táján!
Reagálhatsz Facebookkal!
Share