was successfully added to your cart.

Cart

Crosskarácsony a Vas testvérekkel!

Aki valaha indult hazai cyclocross versenyen, az már biztos találkozott Vas Kata Blanka vagy Vas Balázs nevével, ráadásul szinte mindig a dobogó közelében. Sőt, a Merida Maraton Team CST fiataljai a cseheknél és szlovákoknál is nagyon jól teljesítettek idén. Most a két ünnep között még erősebb fokozatba kapcsolnak, hiszen karácsonytól újévig egy négy állomásos belgiumi versenyhét lesz a téli szünet programja. Lássuk, miről is lesz szó! 

Az idei (cross) szezon elején merült fel az ötlet a Vas-családban, hogy talán érdemes lenne komolyabb is foglalkozni a cyclocross-szal a két idősebb gyereknek. Ahhoz, hogy egy körbeküldött portfólióval, eredménylistával találjanak külföldi csapatot maguknak, egy kicsit késő volt már, így más megoldást kellett keresni. Tekintve, hogy a Kelet-Európa még az elmúlt évek törekvései ellenére sincs éppen a cyclocross világ célkeresztjében, muszáj volt közelebb menni a tűzhöz, egészen Belgiumig. Így született meg az ötlet, hogy a két ünnep között Blanka és Balázs kint versenyezzen, hátha sikerül felhívni a helyi csapatok figyelmét magukra.

Rögtön karácsony másnapján a zolderi világkupán kezdnek majd, azon a pályán ahol a 2016-os világbajnokságot is rendezték. Blanka U23 kategória hiányában a felnőtt nők között indul, míg Balázs juniorban fog versenyezni. A “szokásos” meridás csapatmezeket kell majd figyelni, hiszen elitben nem kötelező a nemzeti mez, juniorban pedig a nemzeti bajnokok hordhatják a megkülönböztető trikóikat (egymezeiket). Blanka az összes versenyen az elit nők között indul, hiszen női utánpótlás kategória C1-es szinten csak a világbajnokságon van, a WU23 formájában. Saját elmondásuk szerint ez lesz a legfontosabb verseny a négy közül, itt szeretnének a legjobb helyen zárni. 

Rövid pihenő után következik a híres DVV Trofee (egykori  BPost Bank Trophy) aktuális fordulója a legendás Azencross Loenhoutból. Két nappal később a Superprestige sorozatba is belekóstol a két versenyző, 29-én Diegemben lesz egy C1-es futam, ahol rajthoz állnak. Érdekesség, hogy ezt az utóbbi versenyt késő délután, lámpafényben rendezik. Érdemes belenézni!
Sven Nys “saját” DVV Trofee futamával a baali GP Sven Nys-sel kezdik az újévet Balázsék, és egyben zárják a bő egyhetes kint tartózkodást. 

A teljes program:

December 26. Heusden-Zolder világkupa

Balázs 10:00 (Junior fiú)
Blanka 13:30 (Elit nő)

December 28. Azencross Loenhout UCI C1 (DVV Trofee)

Balázs 11:00 (Junior fiú)
Blanka 13:40 (Elit nő)

December 30. Diegem UCI C1 (Superprestige Diegem)

Balázs 16:00 (Junior fiú)
Blanka 18:10 (Elit nő)

Január 1. GP Sven Nys Baal UCI C1 (DVV Trofee)

Balázs 11:00 (Junior fiú)
Blanka 13:45 (Elit nő)

A versenyzőkkel utazik édesapjuk is, aki a depóból is fogja őket segíteni majd. Hazajövetel után pedig következik az országos bajnokság Kőbányán, majd másfél hét edzőtábor után a világbajnokság Hollandiában.
Szurkolni kvázi kötelező, hiszen sok helyen lehet majd élőben követni a négy versenyt. A világkupáról a UCI a saját Youtube csatornáján élőben közvetít, míg a többi versenyt a Sporza adó online feedjein lehet követni.

A képek Schöff Gergely (Mehr Licht) keze munkáját dícsérik, köszönjük szépen!

Reagálhatsz Facebookkal!
Share